Suomen Sievin mies

Syntymäpaikaksi on merkitty Valkeakoski, varhaislapsuus kului Nivalassa (vanhempien kotipitäjä). Lasteni äiti on kotoisin Oulusta, opiskelin Raahessa ja perhe tuli perustettua jo tuolloin. Valmistumisen jälkeen aikaa kului lähes kymmenen vuotta pääkaupunkiseudulla (Kirkkonummi, Vantaa, Espoo, Helsinki). Tehtävien myötä avautui mahdollisuus toistuviin Brysselin matkoihin, samoin kuin matkat Saksaan, Singaporeen, Ranskaan ym. mielenkiintoisiin paikkoihin. 

 

Paluumuuttajana Sieviin

90-luvulla kiinnostuin kuntapolitiikasta. Milleniumin jälkimainingeissa toteutin pitkäaikaisen "haaveeni" ja sitouduin reilun vuoden pestiin Kosovossa rauhanturvaajana NATO-johtoisessa operaatiossa (res.kapt.). Tuohon aikaan työpaikkani oli Kaustisella mobiiliteknologian yrityksessä. Pian tuon jälkeen intialainen suuryritys osti työnantajani ja pääsin globaalien projektien myötä tutustumaan myös Intiaan. Sievi on kuitenkin tuntunut aina kotipitäjältä ja tänne on tullut palattua kerta toisensa jälkeen. Matkailu avartaa ja opettaa arvostamaan myös toimivaa infraa ja pitäviä aikatauluja.

 

Digitalisaatio

Lyhentää etäisyyksiä. Nykyisin työn tekemisen tukikohta on Oulussa, mutta työskentely onnistuu kotoa käsin hyvien valokuituyhteyksien ansiosta. Tiimi on hajallaan eri puolella Suomea. Ennen koronaa 40-50 päivää kului vuosittain luottamustehtävien parissa pääkaupunkialueella - nykyisin niistäkin suurin osa hoituu etäkokouksin.

 

Onnistumisia ja haasteita

Sisältyy luonnollisesti kunkin meidän matkan varrelle.